Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Θεραπεία Αμβλυωπίας (Τεμπέλικο Μάτι) - Vision Therapy VIDEO

Μία ακόμα σημαντική ιατρική υπηρεσία που παρέχει το ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ BIOLASER του Οφθαλμιάτρου Βασίλη Παπαδόπουλου είναι η θεραπεία της Αμβλυωπίας ή αλλιώς Τεμπέλικο μάτι.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο πολλές χρήσιμες πληροφορίες.




H αμβλυωπία στους ενήλικες και πως αντιμετωπίζεται
Πολλοί ενήλικες ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι δε βλέπουν παρά ελάχιστα από το ένα τους μάτι.
Μετά το πρώτο σοκ συνήθως πηγαίνουν στον οφθαλμίατρο.
Τότε, πολλοί από αυτούς, μαθαίνουν ότι έχουν αμβλυωπία.


Παλιότερα πιστεύαμε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη.
Εδώ και πολλά χρόνια όμως υπάρχουν μέθοδοι που μας επιτρέπουν να 'ξυπνήσουμε' το τεμπέλικο μάτι. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η εκπαίδευση του τεμπέλικου ματιού είναι ουσιαστικά μια διαδικασία εκπαίδευσης της σχέσης εγκεφάλου και οφθαλμού.
 Η θεραπεία του αμβλυωπικού ματιού στον ενήλικα είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους με πρώτο και κύριο λόγο την απόκτηση της διόφθαλμης στερεοσκοπικής όρασης του ασθενούς.
 Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι ότι το σύνολο των ενασχολήσεών μας στη σύγχρονη εποχή (π.χ. Σπορ, εργασία, εκπαίδευση) απαιτεί την καλή όρασή μας. Δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε και την περίπτωση που ο υγιής οφθαλμός προσβληθεί από κάποια ασθένεια ή υποστεί ένα ατύχημα.
 Τότε το τεμπέλικο μάτι δε θα μπορέσει να επιφορτιστεί με τη συνολική λειτουργία της όρασης, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μη μπορέσει να εξασκήσει καθημερινές δραστηριότητες.
Η εκπαίδευση της όρασης (vision training ή vision therapy) προγραμματίζεται εξατομικευμένα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή.
Με τη χρήση ειδικών ιατρικών συσκευών και μηχανημάτων, προγραμμάτων vision training και το εξειδικευμένο προσωπικό, το τεμπέλικο μάτι επανεκπαιδεύεται να βλέπει σωστά.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μερικές συνεδρίες έως και αρκετούς μήνες εκπαίδευσης, ανάλογα πάντα με τη φύση του προβλήματος. Με αυτές τις διαδικασίες, το τεμπέλικο μάτι μπορεί να 'κερδίσει' από μερικά δέκατα όρασης μέχρι και την πλήρη αποκατάστασή του (10/10).

 Το Οφθαλμολογικό Κέντρο Bio Laser διαθέτει τόσο τον τεχνολογικό εξοπλισμό, όσο και το εκπαιδευμένο προσωπικό και την εμπειρία να αντιμετωπίζει την αμβλυωπία με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.
Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου, 6946738344, 210 2011933.

 
   ΑΘΗΝΑ: ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ 8 , 4ος όροφος – ΠΑΤΗΣΙΑ

  ΚΗΦΙΣΙΑ: ΚΥΝΗΓΩΝ 16, 2ος όροφος – ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

Το Οφθαλμολογικό ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού, στα τηλέφωνα: 6946738344, 210 2011933